اصول و قواعد نورپردازی هتل

نورپردازی هتل

فهرست مطالب

نورپردازی هتل به دلیل جنبه تفریحی و ورود تعداد زیادی مسافر به آن، بسیار حائز اهمیت است. و استفاده از تمامی ظرفیت های موجود برای افزایش زیباسازی فضا و دلنشین کرد آن بسیار مهم می باشد. از همین رو نورپردازی بخش های مختلف یک هتل تاثیر بسزایی در این امر خواهد داشت. و بسیاری از مالکان در تلاش هستند تا به نوعی با استفاده از سیستم های روشنایی داخلی و خارجی، نمای زیبایی از هتل خود را به نمایش بگذارند. چرا که یک هتل از بخش های مختلفی تشکیل شده که تمامی این اجزا به صورت مجزا بررسی و تحلیل شوند. و براساس مولفه های گوناگونی مدل طراحی نورپردازی آن و اجرا سیستم روشنایی آن انتخاب شود.

امروزه هتل ها با توجه به اینکه از بخش ها و سالن های مجزای زیادی تشکیل شده اند، یکی از مهم ترین و شاید پیچیده ترین مکان هایی جهت نورپردازی است. چرا که کاربری این ساختامن ها نیز جنبه تفریحی و توریستی داشته، از همین رو هم باید به المان های زیبایی و زیبایی توجه کرد، و هم اینکه به کاربردی بودن چراغ ها مورد استفاده در بخش های مختلف آن توجه به خرج داد. به همین دلیل و با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه به اصول و نکات مهم در حوزه سیستم روشنایی هتل ها می پردازیم.

مهم ترین تاثیرات اجرای صحیح نورپردازی هتل

همان طور که گفتیم روشنایی اصولی و استاندارد یک هتل، در کنار استفاده صحیح از المان نوری تاثیرات زیادی را بر روی زیبایی، کیفیت و جلب رضایت مشتریان دارد. از نورپردازی دیوارهای هتل گرفته، تا نورپردازی کناره های پایین آن توسط انواع چراغ دفنی که تاثیرات زیادی نیز دارند. در همین رابطه کاربرد و تاثیرات این کار را می توان از دو جنبه بررسی کرد. ابتدا تاثیر و تعادلی که نورپردازی بر روی کاربری فضا دارد. و سپس ایجاد تعادلی که روشنایی بر روی معماری هتل می تواند داشته باشد. این موارد جزو اصلی ترین تاثیراتی هستند که یک نورپردازی صحیح می تواند بر روی یک هتل داشته باشد. تا جایی که می توان با بکارگیری زاویه تابش و رنگ نور چراغ ها، منظور و مفهوم خاصی را از نما و یا بخشی از هتل به اطراف به نمایش گذاشت.

همچنین تاثیری که نورپردازی بر روی حس و حال و جلب توجه افراد دارد، شاید خود ساختمان تا این حد جذابیت و تاثیرگذاری نداشته باشد. به همین خاطر و با توجه به اینکه یک سیستم روشنایی تا چه حد می تواند بر روی نما، دیوارها، سالن ها، لابی، قسمت پذیرایی و سایر بخش ها تاثیرگذار باشد، آشنایی با بکارگیری اصولی و استانداردها چراغ ها نیز بسیار مهم است. در واقع در بحث طراحی و معماری یک سازه، در کنار انتخاب سبک و متریال نمای بیرونی، نوع نورپردازی و بکارگیری المان های روشنایی نیز به دقت بررسی و محل جانمای آن ها مشخص می شود. به همین دلیل در ادامه به معرفی مهم ترین بخش های یک هتل که با یک نورپردازی استاندارد می تواند تاثیرات مثبت زیادی را برای مهمانان و مسافران داشته باشد، بررسی می کنیم.

اصلی ترین بخش ها برای راه اندازی سیستم روشنایی هتل

راه اندازی سیستم روشنایی هتل

در هر یک از بخش های مهم یک هتل باید قواعد و اصول روشنایی رعایت گردد. این قوانین می تواند محل قرارگیری لامپ و چراغ ها باشد، یا اینکه میزان نور و شدت تابش، نوع رنگ و… که هر یک در نتیجه نهایی تاثیر زیادی خواهند داشت. همچنین اهمیت به زاویه تابش نیز یکی دیگر از نکات مهمی است که باید مدنظر قرار بگیرد. چرا که زاویه تابش می تواند به راحتی ابعاد، بزرگی و یا کوچکی، حس و حال صمیمی و یا رسمی، افزایش اشتها و… را در ما برانگیزد. به همین خاطر است که بیشتر سالن های غذاخوری و مخصوصا فست فودها از رنگ قرمز به منظور افزایش اشتها مشتریان خود استفاده می کنند. چرا که در بحث روانشناسی رنگ ها، تاثیرات نور و رنگ بر انسان، بسیار بیشتر از آن چیزی که ما تصور می کنیم.

از جمله مهم ترین بخش های یک هتل می توان به نما، لابی، راهروها، روشنایی اتاق و سالن های پذیرایی اشاره کرد. البته بسته به نوع هتل و تعداد ستاره و اهمیت آن، میزان کیفیت استفاده از سیستم روشنایی هتل متغیر خواهد بود. همچنین در برخی محل ها نیز از چراغ ها و رنگ های سفارشی برای نتیجه بهتر استفاده می کنند. حتی در امر چراغ های روشنایی اطراف هتل که شامل چراغ خیابانی منتهی به آن می شوند نیز بسیار حائز اهمیت هستند. و حتما باید از مدل های متناسب با آن و از کیفیت مناسبی برخوردار باشند. به همین خاطر و به دلیل اهمیت این موضوع، در ادامه نکاتی که باید در بخش های مهم برای نورپردازی هتل رعایت شود را بیشتر توضیح می دهیم.

سیستم روشنایی نمای هتل

آشنایی با سیستم روشنایی نمای هتل

مهم ترین المان هایی که برای راه اندازی سیستم روشنایی هتل مورد استفاده قرار می گیرد، شامل وال واشر، پروژکتورها، ریسه و انواع چراغ ها و نورهای خطی می باشد. انتخاب هر یک از این المان ها به شرایط مختلفی بستگی دارد. که مهم ترین آن معماری و سبک بنا و رنگ های استفاده بر آن می باشد. به طور مثال در سبک های معماری کلاسیک استفاده از ستون های بزرگ بسیار مرسوم هستند. به همین خاطر بهتر است با استفاده از جت لایت و یا نورهای خطی بر روی ستون آن ها را بهتر و با شکوه تر نمایش دهیم. چرا که همواره در ختل هایی که دارای ستون های بزرگ هستند، این بخش جزو مهم ترین قسمت ها برای نورپردازی به شمار می روند. البته که المان ها و بخش های در دسترس و بسیار مناسبی نیز برای این کار می باشند.

در سبک های مدرن نیز به دلیل یکپارچه بودن اجزا، باید نورپردازی به گونه ای انجام شود که این حس پابرجا باقی بماند. همین طور میزان شدت نور برای نورپردازی هتل دارای استاندارد مخصوصی نیست. یعنی میزان مشخص و تعیین شده برای استفاده از میزان مشخصی از نور در بخش ها تعیین نشده است. امری که شاید در سوله ها و یا برخی از بخش های صنعتی و کارگاهی تعیین شده باشد. اما در هتل ها باید میزان تابش به گونه ای انتخاب شود که با کل ساختمان ما هماهنگی داشته باشد. که این کار توسط افراد متخصص در این زمینه، با توجه به تجربه و دانش میسر است. ضمن اینکه نقشه و طراحی در نظر گرفته شده، نوع معماری هتل، ابعاد و مساحت بخش های مختلف، حس و حال مورد نظر و … همگی عواملی مهم در این امر هستند.

نورپردازی راهروهای هتل

یکی از پر رفت و آمدترین بخش های هر هتل، شامل راهروها و مشاعات می شود. چرا که مسافران برای ورود و خروج به اتاق همواره با این بخش ارتباط دارند. به همین خاطر باید تلاش کرد تا با یک نورپردازی مناسب، علاوه بر ایجاد روشنایی در فضا، زیبایی را نیز به محیط القا کنیم. یکی از متدول ترین روش ها برای نورپردازی این بخش، شامل چراغ های دیواری و یا هالوژن ها است. متناسب با نوع طراحی می توان از انواع اینگونه چراغ ها بهره برد، ضمن اینکه استفاده نورهای مخفی نیز کاربرد زیادی دارند. که می توان حتی به پنل ها و چراغ های خطی کار شده نیز اشاره کرد. که متناسب با نوع طراحی داخلی و همچنین ابعاد مورد نظر، استفاده شوند.

استفاده از تکنیک های نوری مختلف برای نمایش بهتر المان های کار شده در راهرو ها نیز موثر هستند. این المان ها می تواند شامل تابلوهای نقاشی و یا علائم راهنمایی باشند. که با ایجاد یک فضای نوری در اطراف و یا بخشی از تابلوها، علاوه بر ایجاد جلب توجه، فضای بهتری را نیز می توان خلق کرد. همچنین یکی دیگر از بخش های مرتبط با راه پله ها، آسانسورها می باشند. که جای گذاری مناسب و استاندارد، استفاده از بهترین درب ها و البته شاسی ها می تواند تاثیر زیبایی در لوکس نشان دادن هتل داشته باشد. به همین دلیل بر روی انتخاب مدل و طرح آسانسور باید بسیار حساس بوده و انتخاب درستی داشت. ضمن اینکه گزینه مناسب برای روشنایی محوطه و اطراف هتل ها نیز بی شک استفاده از انواع پروژکتور ال ای دی می باشد.

سیستم روشنایی لابی و پذیرش

سیستم روشنایی لابی هتل

اولین جایی که پس از ورود مسافران جلب توجه می کند، لابی و بخش پذیرش آن است. بسیاری از مسافران جهت دریافت اتاق و یا نشستن برای گپ و گفت از لابی هتل استفاه می کنند. به همین دلیل باید این بخش به شکل ویژه ای برجسته و شکیل به نظر بیاید. به همین خاطر استفاده از چراغ های سقفی توکار، تکنیک نورانی عمومی،استفاده از رنگ های گرم، به همراه چراغ های دکوراتیو تزئینی می تواند برای این بخش جذاب باشد.

یکی از نکاتی که هتل داران باید به آن توجه کنند، مرف بهینه انرژی است. در همین رابطه لابی به دلیل فضای گشترده ای که دارد، بهتر است با لامپ های LED و یا کم مصرف تزئین شود. که نحوه استفاده و تعداد آن به طراح و یا مشاور بخش نورپردازی هتل باز می گردد. که باید علاوه بر زیبایی و شاخص نشان دادن لابی، لامپ ها و چراغ های مناسبی نیز از نظر مصرف انرژی انتخاب کند.

توجه به محوطه و استخرها

امروزه در هتل های لوکس تر و دارای امکانات بیشتر، در کنار محوطه های زیبا، شاهد استفاده از استخر نیز هستیم. ستخرهایی که یا به صورت سرپوشیده و یا در محوطه های هتل مورد استفاده قرار می گیرند. و بدون شک این قسمت ها تاثیر بسزایی در ایجاد آرامش و محیطی دلنشین برای مسافران دارند. از همین رو از جمله مهم ترین تکنیک هایی که می توان در این بخش و جهت افزایش زیبایی با نورپردازی انجام داد، استفاده از چراغ استخری است. که خوشبختانه با توجه به تنوع محصولی در این دسته و همین طور المان های مختلفی که به صورت توکار و یا بیرون استخر ساخته شده، می توان از انواع آن جهت نورپردازی استخر استفاده کرد.

نورپردازی رستوران ها و اتاق کنفرانس

نورپردازی رستوران هتل

از جمله بخش های دیگری که از اهمیت زیادی جهت روشنایی برخوردار است، رستوران می باشد. در این فضا علاوه بر استفاده از نورهای مناسب، هم باید فضایی آرام و دلنشین را ایجاد کرد، و هم در اشتها افراد نیز اثر گذار باشد. به همین خاطر تمامی مدل چراغ ها، رنگ نور و نوع تابش باید به دقت بررسی شده و به شکلی صحیح اجرا شود. دیگر نقطه مد نظر در راه اندازی سیستم روشنایی هتل ها مربوط به بخش اتاق کنفرانس و یا سینما آن می شود. که در این بخش نیز نوع تابش باید مرتبط با استانداردها و اصول طراحی داخلی انجام شود. همچنین در هر دو فضا با توجه به ایجاد ارتباط های چهره به چهره، باید فضا به خوبی روشن و نمایان باشد.

ثبات برند و تجربه مهمانان

همان طور که پیش تر دلایل مهم و قسمت های با اهمیت یک هتل را جهت نورپردازی شرح دادیم، حالا با مهم ترین دلایل این کار آشنا می شویم. همان طوری که ساختمان ها و مراکز ارائه دهنده خدمات، سود و میزان درآمد خود را مدیون ارائه خدمان با کیفیت هستند، انجام برخی امور همچون زیبایی محیط با کمک روشنایی می تواند در این امر بسیار مهم باشد. به شکلی که با یک روشنایی و استفاده از المان های نوری زیبا می توانیم به گونه ای عمل کنیم که تجربه دلنشیی برای میهمانان به جای بماند. به شکلی که همان طور که ثابت نیز شده است، رنگ نور و نوع تابش آن می تواند بسیار بر محیط اثر داشته و از لحاظ روانشناسی بر روی افراد نیز اثرگذار است.

با توجه به تاثیر دما و رنک نور در محیط افراد، به خصوص مهمانان ساکن در هتل، می تواند تجربه ای خاص را در ذهن مخاطب ایجاد کند. تا به شکلی غیر ارادی خاطرات و زیبایی های محیط هتل شما بر ذهن آن باقیبماند. این امر در ثبات برند و ماندگاری آن نیز بسیار مهم است. ثبات هم در ذهن مشتریان و هم در قسمت های ظاهری. جایی که با انواع نورپردازی هتل خود می تواند رنگ نور و افکت های خاص خود را به معرض نمایش بگذارید. تمامی این جادوها با انتخاب چراغ ها و نوع روشنایی و نوپردازی اصولی و متنساب با محیط قابل انجام است. پس برای هتل خود حتما از بهترین و با کیفیت ترین سیستم های روشنایی باید استفاده کرد.

سیستم روشنایی اتاق های هتل

نحوه نورپردازی اتاق های هتل

یکی از نکاتی که باید برای نورپردازی اتاق ها به آن توجه داشت، موقعیت و ویژگی های اتاق است. به این معنی که استفاده از سیستم های روشنایی در اتاق های مختلف با توجه به امکانات هر کدام متفاوت است. دیگر نکته با اهمیت استفاده از المان های مختلف جهت به تصویر کشیدن بخش های مختلف یک اتاق است. چرا که نورپردازی این قسمت باید به گونه ای باشد که علاوه بر زیبایی، القا کننده حس آرامش بخش نیز باشد. چرا که اتاق برای هر مسافر به منزله ایجاد یک فضای دنج به دور از هرگونه هیاهویی است.

اصلی ترین سبک استفاده شده برای نورپردازی هتل و مخصوصا بخش اتاق ها، استفاده از نورپردازی موضعی است. مهم ترین بخش هایی که شامل این نوع نورپردازی می شوند، عبارتند از میز توالت، بالای تخت،آیینه، میز کار، دور تابلو و سیو باکس و… که با استفاده از این تکنیک روشن می شوند. همچنین کنترل خاموش روشن کردن چراغ ها باید به دو روش انجام شود. هم از طریق کنار تخت قابل انجام باشد، و هم با استفاده از کلید پریز که در قسمت های مختلف اتاق کار گذاشته می شود.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره و یا راه اندازی انواع نورپردازی و سیستم های روشنایی داخلی و خارجی با مجموعه روشنایی سیزال تماس حاصل فرمایید.

دفتر: 02156118175

شرکت: 02156118174

مدیریت: 09122039726

ارتباط مستقیم 09120754035

می توانید به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Instagram WhatsApp WhatsApp Telegram
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟